Re-board

Wat is Re-board?

Re-board is een gepatenteerd stijf karton met een unieke ontworpen gegroefde kern. Het is ongelooflijk licht maar toch uitzonderlijk sterk. In feite is het ’t sterkste plaatmateriaal van zijn soort dat momenteel beschikbaar is. Re-board heeft een goede planaire vlakheid en biedt thermische isolatie en bescherming tegen verschillende omgevingsfactoren.

Een ingesloten vochtbarrière beschermt de kern en de fysische eigenschappen blijven onveranderd in vochtige omstandigheden. Het is duurzaam, bevat geen schadelijke bestanddelen en is vormvast. En omdat het gebruik maakt van lijmen op waterbasis, kan Re-board op dezelfde manier worden gerecycled als papier.

De unieke ontworpen gegroefde kern zorgt ervoor dat een Re-board plaat snel kan worden gesneden in elke denkbare vorm. Om visueel verbluffende resultaten te bereiken kan Re-board digitaal worden bedrukt of worden afgewerkt met decoratieve folies.

Re-board is het meest veelzijdige plaatmateriaal dat vandaag de dag beschikbaar is en uniek in het feit dat het inspeelt op de behoefte in de markt om vorm en functie (licht+sterk) te combineren met duurzaamheid.

Kleine voetafdruk

Grote impact, kleine CO2-voetafdruk, dit is mogelijk met behulp van Re-board als een substraat. Re-board is het meest eco-vriendelijke materiaal in zijn soort is het eerste plaatmateriaal in de wereld dat onafhankelijk heeft gemeten haar CO2-uitstoot. De 16mm Re-board CO2-uitstoot per vierkante meter = 2 kg, op basis van CEPI en ISO 14040 richtlijnen.

Unieke eigenschappen

  • Sterk
  • Licht
  • Reycelbaar
  • Vochtresistent
  • Brandwerend *
  • Eco-vriendelijke

* Een brandvertragende versie is ook beschikbaar. Getest in overeenstemming met de Europese norm EN 13501-1:2007, deze versie van Re-board is beoordeling als Euroklasse C-s1, d0, vergelijkbaar met de Duitse norm DIN 4102-1 “B1”.

◄ Terug naar Re-board producten