Dibond Aluminium Sandwichplaten

De Dibond aluminium Sandwichplaat is een zeer licht paneel die grotendeels voor dezelfde toepassingen als Trespa ingezet kan worden. De plaat heeft aan beide zijde een aluminium laag met een kern van kunststof genaamd polyetheen. Voor- en achterzijde zijn coil-coating volgens ECCA-normen en wordt geleverd met beschermfolie aan beide zijden.

Dibond leveren we in meerdere diktes en verschillende kleuren en afwerkingen. Hieronder vindt u meer informatie over deze varianten.

Dibond Classic (Wit)

Dibond Classic is een duurzaam sandwichpaneel dat volledig recyclebaar is, onbeperkt te vervormen en te verbinden en dus ideaal als modulair standelement en beelddrager.

Enkele kenmerken:

  • Zeer licht en stijf plaatmateriaal
  • Twee zijdig wit (mat/mat)
  • Aluminium toplagen 0,3 mm.
  • Zeer goed te bewerken
  • UV- en weerbestendig

Enkele toepassingen:

  • Reclameborden
  • Gevelbekleding
  • Zeefdruk
  • Boeiboorden
  • Displays

Naar Dibond Classic ►

Dibond Color

Dibond Color voldoet aan de hoogste eisen voor digitaalprint. Deze platen hebben een uitstekende vlakheid en een perfect oppervlak.

De effen kleuren zijn verkrijgbaar in een groot spectrum aan kleuren en oppervlakte-stijlen:

Platinum wit (~ RAL 9016), verkeer geel (~ RAL 1023), licht ivoor (~ RAL 1015), verkeer rood (~ RAL 9020), brits groen, ultramarijn blauw (~ RAL 5002), gitzwart (~ RAL 9005) , metallisch aluminium (~ RAL 9006) en Mayagold metallic.

Verkrijgbaar in elke mat en hoogglans met app. 25-40% glans graad volgens Gardner (mat) resp. app. 80% (hoogglans) en in verschillende combinaties: een kant mat / een zijde hoogglans, beide zijden mat of beide zijden hoogglans (tegen meerprijs).

Naar Dibond Color ►

Dibond Butlerfinish

De populaire Dibond Butlerfinish met de geborstelde aluminium oppervlak is ook beschikbaar in nieuwe metalen oppervlak stijlen: goud, koper en staal, met achterzijde gelakt in metallic aluminium.

De Butlerfinish, het geborsteld oppervlak is het resultaat van een gesofisticeerd productieproces. Ook met Dibond Butlerfinish, kunt u uiteraard rekenen op de ideale verwerking en recycling mogelijkheden, de uitstekende bedrukbaarheid en de geschiktheid voor de lange termijn buitentoepassingen.

Naar Dibond Butlerfinish ►

Dibond Mirror

Dibond Mirror (spiegel) is de eerste Aluminium composiet sandwich plaat in zijn soort. Dibond Mirror is een storingsvrije spiegelplaat, de duurzame en zeer reflecterende spiegelafwerking weegt de helft in vergelijking met een glazen spiegel van dezelfde dikte. Dit is een absoluut voordeel bij het vervoer, het bevestigen en het gebruik in bijvoorbeeld retaildesign, winkelinrichting, tentoonstellingen en standbouw.

Een van de meest cruciale kwesties over Dibond Mirror ten opzichte van spiegels van glas is dat Dibond Mirror niet barst – een essentieel criterium voor lokale overheden, de hotel-en vrijetijdsindustrie en andere gebieden waar de openbare veiligheid van het grootste belang is.

Dibond Mirror kan bovendien direct digitaal worden bedrukt (dit heeft gezorgd voor een nieuwe trend in sportcentra, winkelcentra en bewegwijzering binnen de detailhandel).

Naar Dibond Mirror ►

Andere bekende merknamen van Aluminium Sandwichplaten zijn: Skybond, Alupanel, Reynobond en Gutbond.

◄ Terug naar producten